top of page

Blijvend afvallen? STOP met diëten!

Bijgewerkt op: 17 feb. 2020

Misschien een beetje gek om te horen van een diëtist: maar echt, als jij blijvend wil afvallen dan is diëten niet de oplossing. Ben jij ook iemand die al veel diëten heeft geprobeerd? Van koolhydraat arm tot aan Sonja Bakker. Vaak gaat het even goed, maar hou je het niet vol op lange termijn en wordt afvallen een kwelling? Lees dan vooral deze blog.

Waarom werkt diëten niet?

Met een dieet ga je jezelf dingen verbieden en voel je je vervolgens enorm beperkt. Want tja, je wil heel graag die chocolade of die koek maar het past nou eenmaal niet binnen jouw dieet. Je wil dus heel graag snacken, maar het mag niet van jezelf. Dit vergt mega veel discipline en houdt niemand heel lang vol.

Nog een reden om geen dieet meer te volgen is dat je lichaam op spaarstand kan gaan. Als jij langere tijd gestructureerd veel te weinig eet ervaart je lichaam stress. Je lichaam gaat dan zoveel mogelijk vasthouden en dus val je niet meer af.

En tot slot kies je een dieet niet zelf. Het is zo belangrijk dat jij zelf leert om gezonde keuzes te maken en niet een dieetboekje volgt. Het lijkt misschien heel makkelijk om een schema van iemand anders op te volgen, maar op lange termijn heeft het veel minder effect dan wanneer jij zelf aan de slag gaat met het samenstellen van een gezond dagmenu.

Maar ik kan toch tijdelijk diëten? Even snel die 5 kilo eraf en dan ben ik alvast goed op weg..

Het probleem zit hem juist in jouw normale leefstijl. Blijkbaar doe jij nu iets verkeerd waardoor je niet afvalt en elke keer weer aankomt. Als jij blijvend wil afvallen zal je het dus moeten aanpakken bij de oorzaak en dus je leefstijl moeten veranderen.

De oplossing om blijvend af te vallen en eindelijk lekker in je vel te zitten!

Om blijvend gewicht te verliezen zal je een gezonde leefstijl moeten ontwikkelen en dus verder kijken dan alleen je voeding. Mensen met een gezonde leefstijl denken ook anders dan mensen die vastzitten in het diëten. Mensen met een gezonde leefstijl mogen van zichzelf ongezond eten maar willen dat vaak niet. Het is dus ook een stukje overtuigingen aanpakken. Je kan een gezonde leefstijl ontwikkelen door kleine stapjes te gaan zetten en langzaam je leefstijl te veranderen. Voeding, mindset, bewegen, ontspanning, slaap en je hormonen spelen allemaal een rol bij het creëren van een gezonde BLIJVENDE leefstijl en lekker in je vel zitten!

Als jij dus een dieet-mindset hebt WIL jij heel graag ongezond snacken maar mag het niet van jezelf, als jij een gezonde leefstijl ontwikkelt MAG jij van jezelf best ongezond snacken maar WIL je dat niet meer. Met een dieet-mindset ben je vooral gefocust op het afvallen en de cijfers op de weegschaal en laat je je geluksgevoel daarvan afhangen. Het is echt mogelijk om je dieet-mindset los te laten. Want afvallen hoeft geen strijd te zijn en je kan leren om nu al gelukkig te zijn!

Doe dit samen met een coach of een diëtist, want samen met iemand is het veel makkelijker. Samen met iemand die al heeft bereikt, wat jij wil bereiken. Als jij namelijk een stappenplan hebt is het veel makkelijker dan wanneer je alleen op zoek gaat naar oplossingen om blijvend af te vallen en lekker in je vel te zitten. Laat in een reactie weten of jij een persoon bent met een dieet-mindset of een iemand met een gezonde leefstijl.43 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page