top of page

Eten volgens je Human Design: waarom het anders is dan normale diëten

Diëten zijn er in alle soorten en maten. Of je nu kiest voor het Paleo-dieet, het keto-dieet, het vegetarische dieet of het intermittent fasting-dieet, er lijkt altijd wel een nieuwe trend te zijn die belooft om je snel en gemakkelijk te helpen afvallen. Hoe sneller, hoe beter. Wat nou als er een manier bestaat die niet alleen gericht is op afvallen, maar op het verbeteren van je hele gezondheid en geluk?! Dat is waar eten volgens Human Design o.a. omdraait. Mocht je nu denken, maar wat de *piep* is Human Design?

Human Design is een systeem dat gebaseerd is op astrologie, de I Tjing, de Kabbala en de Chakra's. Het is ontworpen om je te helpen begrijpen wie je bent en wat je doel is in het leven. Door middel van het analyseren van je geboortegegevens, kun je je eigen Human Design-chart samenstellen. Deze chart laat zien wat voor soort persoonlijkheid je hebt, wat je aangeboren talenten zijn, hoe je het beste beslissingen kunt nemen en hoe je het beste kunt leven volgens jouw unieke ontwerp.

Eten volgens je Design

Als het gaat om eten, is de basis van Human Design dat er niet één dieet is dat geschikt is voor iedereen. Elke persoon is uniek en heeft een unieke lichaamsbouw, metabolisme, voedingsbehoeften en voedingsvoorkeuren. Door te eten volgens je Human Design, kun je ontdekken wat voor soort voeding het beste bij jou past en wat je lichaam nodig heeft om zo goed mogelijk te functioneren. Voeding is meer dan enkel calorieën wat je in je lijf stopt.


Hier zijn enkele van de belangrijkste manieren waarop eten volgens je Human Design zich onderscheidt van normale diëten:

  1. Uniek op maat gemaakt (geen one-size-fits-all): In tegenstelling tot traditionele diëten, die vaak een one-size-fits-all benadering hebben, wordt eten volgens je Human Design aangepast aan jouw unieke behoeften en voorkeuren. Door te begrijpen wat voor soort voeding je lichaam nodig heeft, kun je betere keuzes maken voor jezelf en je gezondheid.

  2. Het gaat niet alleen om gewichtsverlies: Hoewel gewichtsverlies vaak het primaire doel is van traditionele diëten, richt eten volgens je Human Design zich op het verbeteren van je algehele gezondheid en welzijn. Door te eten volgens je design, kun je meer energie krijgen, je immuunsysteem versterken en je lichaam beter laten functioneren.

  3. Het draait om luisteren naar je lichaam en NIET luisteren naar wat anderen zeggen: Eten volgens je Human Design moedigt je aan om te luisteren naar je lichaam en te eten wanneer je honger hebt en te stoppen wanneer je vol zit. In plaats van jezelf te beperken tot bepaalde voedingsmiddelen of porties, helpt het je om meer intuïtief te eten en te genieten van wat je eet.

  4. Er wordt verder gekeken dan alleen voeding: Ook wordt er gekeken naar welke lichaamsbeweging bij jou past, hoe jij het beste slaapt en zelfs hoe jij het beste kan ontspannen. Alles heeft namelijk invloed op elkaar. Het heeft echt een holistische benadering. Er word zelfs gekeken naar omgeving, relaties en nog veel meer.

Al met al biedt Human Design een alternatief voor de standaard diëten die vaak niet werken op de lange termijn. Het biedt een op maat gemaakt levensstijl dat past bij jouw unieke lichaam en persoonlijkheid, en moedigt je aan om te leren hoe jij zelf keuzes kan maken vanuit je lijf en niet vanuit je hoofd!

202 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page