top of page

Golden herfst ontbijt

Het ene moment zitten we te zweten in de hitte en het andere moment zijn we zeiknat van de regen.


Het weer verandert en dus veranderen mijn ontbijtjes mee.

Sinds ik heb geleerd om te luisteren naar mijn lichaam merk ik in de herfst/winter meer behoefte heb aan een warm ontbijt.

Daarnaast wordt mijn spijsvertering daar ook een stuk blijer van.


Ik wil heel graag mijn favoriete ontbijtje met je delen. Hij is mega lekker, vullend en gezond! Wat wil je nog meer?!





Wat heb je nodig voor 2 personen (Ik let nooit op de hoeveelheden, dus het is een schatting):

- 400 ml Rijstmelk

- Snuf kurkuma

- Snuf kardemompoeder

- Snuf kaneel

- 6 volle el. havermout

- 2 grote wortels

- 1 banaan

Toppings:

- Appel

- Noten en zadenmix (te koop in supermarkten)

- Cacaonips


Hoe maak je het:

doe de rijstmelk in een pannetje met de kruiden. Kook de rijstmelk met de havermout en rasp ondertussen de wortel boven de pan. Laat de wortel, havermout en melk circa 3 minuten zachtjes doorkoken. Voeg op het laatst plakjes banaan toe aan het mengsel. Tot slot verdeel je het over 2 kommetjes en voeg je de toppings toe en klaar is je heerlijke ontbijtje!


Probeer het uit en ik zou het super tof vinden als jij mij tagged op Instagram met je gezonde ontbijt

8 weergaven0 opmerkingen

Commenti


bottom of page