top of page

Hoe blijf je als hoog sensitief persoon dicht bij jezelf?

Ik was (en soms nog steeds) nogal beïnvloedbaar en daardoor was het nogal een uitdaging om dicht bij mijzelf te blijven. Soms wist ik niet eens meer wat ik zelf wou en waarin ik mij liet beïnvloeden door een ander.

Nog dagelijks stel ik mijzelf vragen om bewust te kijken naar wat ik doe en of ik dat doe omdat ik dat wil of omdat ik mij laat beïnvloeden door buitenaf. Als ik merk dat ik overprikkeld raak en gestrest ben dan is dat voor mij een teken dat ik niet bij mij mijzelf ben gebleven. Wat helemaal oké is, want dan kan ik weer bewust voelen wat ik wel nodig heb. Een goed voorbeeld is hoe ik de eerste paar jaar als ondernemer aan de slag ging. Ik had Voeding en Diëtetiek gestudeerd en dus moest ik ook als diëtist aan de slag gaan en mensen helpen met afvallen. Ondanks dat het totaal niet lekker voelde bleef ik het doen. Het gevolg was dat het mij heel veel energie koste en ik niet de voldoening eruit haalde die ik zocht. Totdat ik bewust ging kijken naar wat mij gelukkig maakte en wat bij mij past. Ongeacht wat een ander daar dan van zou vinden. Maargoed.. ik ga nu niet mijn hele levensverhaal vertellen, want ik wil jou juist laten weten hoe jij dan ook dichter bij jezelf kan blijven als HSP'er.

Bouw een connectie op met jezelf! De belangrijkste relatie die jij in je leven gaat hebben is die met jezelf. Daar zou je prioriteit mogen liggen en niet bij het pleasen van iedereen om je heen. Het is vertrouwen op jezelf en wat jij nodig hebt. Maar hoe ontdek je dat dan? Toen ik mijn allereerste Human Design reading kreeg en ik ontdekte dat ik een open hoofd center heb vielen er ineens heel veel puzzelstukjes op de plek. Een open hoofd center houdt in dat je meeste gedachten, vragen en inspiratie komt van buitenaf. Dus niet uit jezelf. Ik had (soms nog steeds) bijvoorbeeld dat ik heel vaak zat te piekeren over onderwerpen die ik eigenlijk helemaal niet boeiend vond maar dan vanuit mijn omgeving kwamen. Ik nam dus letterlijk dingen over van andere mensen om mij heen en maakte dat mijn waarheid. Human Design zorgt er enerzijds dus voor dat je gaat begrijpen waarom je het zo lastig vindt om dicht bij jezelf te blijven, maar ook hoe je dat dan wel kan doen. Je leert met jouw Human Design chart hoe jij beslissingen kan maken vanuit je lichaam en NIET vanuit je hoofd. Precies dat zorgt er ook voor dat je niet elke dag een overvol hoofd hebt en oververmoeid de dag eindigt. Juist als HSP'er is dat zo belangrijk. Als jij namelijk leert hoe jij vanuit jouw lichaam beslissingen maakt zal jij ook dicht bij jezelf blijven. Vaak wordt er gezegd: "luister naar je onderbuikgevoel", maar dat geldt dus lang niet voor iedereen.

Benieuwd vanuit waar in je lichaam jij beslissingen mag nemen? Download hier je gratis chart en kijk welke autoriteit jij hebt.

Als jij mag luisteren naar je onderbuikgevoel noemen ze dat in Human Design een Sacrale autoriteit (terug te vinden op je chart). Je voelt dan in je buik een duidelijke 'nee' of 'ja! Bij iemand met een

emotionele autoriteit werkt het weer heel anders. Dit zijn personen die op basis van hun emoties een beslissingen kunnen maken. Deze groep ervaart veel emotionele golven op een dag. Zij kunnen het beste een emotionele golf afwachten en dan pas een beslissing maken. De valkuil is dat ze een beslissing in het moment maken vanuit bijvoorbeeld boosheid of juist enthousiasme. Zo zijn er nog meer autoriteiten en vertelt je chart je natuurlijk veel meer over jou en wie jij bent. Hoe meer je in je eigen design verdiept en het ook daadwerkelijk leert leven, hoe meer je het leven creëert waar jij daadwerkelijk gelukkig van wordt.
43 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page