top of page

Human Design en voeding

Stel je eens voor dat er een blauwdruk van jouw ideale voedingspatroon en leefstijl bestaat. Iets wat mij 5 jaar terug nog onmogelijk leek. Sterker nog als je dit mij toen had verteld had ik je waarschijnlijk keihard uitgelachen. Tot Human Design in mijn leven kwam en ik ontdekte dat je ook veel kan leren over je gezondheid vanuit jouw eigen design.


Ik was oprecht verbaasd toen ik een paar jaar terug geen één diëtist, leefstijlcoach of überhaupt een coach kon vinden die specifiek gezondheid en Human Design gebruikte in zijn of haar coaching.


Dat terwijl Human Design steeds populairder werd in Nederland en terecht!

Het is een fantastische tool die je niet alleen maar kan helpen om bijvoorbeeld beter te ondernemen, maar ook om jouw unieke gezondheidsblauwdruk te ontdekken.

Zo ook voor je voeding! Er is zoveel informatie te vinden over afvallen en gezond eten. Het jammere is dat deze informatie ons vaker verward dan dat het ons helpt en daardoor lekken we nog meer energie.

Binnen Human Design zijn er meerdere stappen om tot jouw hogere zelf te komen en de eerste is jouw vertering in orde krijgen. Wat je eet is daarom erg belangrijk. Het primaire gezondheidssysteem van Human Design biedt een andere benadering van voeding en gezondheid dan we gewend zijn. Iedereen is anders en iedereen heeft daarom iets anders nodig. Daarbij leer je met Human design om vanuit je lijf voedingskeuzes te maken.

Er is dus niet 1 dieet wat voor iedereen werkt. Als glutenvrij eten werkt voor de buurvrouw wil het niet zeggen dat het voor jou ook werkt.

Voeding is volgens Human Design het meest concrete informatie wat je in je lichaam kan stoppen. Alles wat eet vormt jou tot wie jij bent. Het zorgt ervoor dat jij je op je best voelt of juist niet. Het vertelt je lichaam om dichter bij jezelf te komen of juist verder weg van jezelf te raken.

Door te verdiepen in je design en voeding kan je dus leren hoe je dichter bij jezelf komt. Loskomen van eetregels en leren luisteren naar waar je lichaam om vraagt. Precies dat is voor iedereen dus anders.

Begin eens met het verdiepen in jouw energietype en voeding. Zo heeft een Projector andere behoefte dan een Generator en moet je een Manifestor echt niet vertellen wat hij of zij zou moeten eten! Meer info kan je vinden op mijn Instagram, podcast en mijn besloten Facebookgroep.


70 weergaven0 opmerkingen

Σχόλια


bottom of page