top of page

Waarom is veranderen zo moeilijk?

We hebben allemaal wel goede voornemens van gezonder eten tot aan meer ontspannen. Heel vaak begin je super gemotiveerd en na een tijdje val je weer terug in je oude vertrouwde `minder gezonde` gewoontes. Super balen, want voor je gevoel kan je weer helemaal opnieuw beginnen en heb je geen idee wanneer het nou precies mis ging?! Je weet heel goed dat je minder suiker moet eten en dat meer ontspannen goed voor je is, maar je houdt het simpelweg gewoon niet vol.

Hoe doen die mensen dat toch? Waarbij het lijkt alsof ze moeiteloos gezond leven?!

Waarom houden we een gezonde leefstijl vaak niet vol? Vraag iemand met een ongezonde levensstijl en lichamelijke klachten of dit het droomleven is wat hij of zij zich had voorgesteld. Wat denk je dat die persoon dan zal antwoorden? Natuurlijk niet! Dat maakt het ook zo moeilijk. Daarom is het de kunst om te gaan leren begrijpen waarom we vaak wel gezonde voornemens hebben, maar 92% van de mensen het vaak niet volhoudt.


Allereerst is het zo dat ons brein houdt van alles wat vertrouwt is en ons veilig houdt, want dan voelen we ons comfortabel. We zijn zo geprogrammeerd dat we pijn vermijden en kiezen voor plezier. Vandaar ook dat we liever een Netflix serie kijken, dan zweten in de sportschool en pa na weken een beetje resultaat zien.


Er zijn heel veel redenen waarom we het vaak niet volhouden en daarnaast ook heel veel manieren om het te zorgen dat je wel een blijvende gezonde leefstijl ontwikkeld. Tijd is één van de grootste redenen waarom we gezonde voornemens vaak niet volhouden. We willen te snel en gooien ineens alles om en dat werkt op lange termijn averechts. Juist kleine stapjes zorgen ervoor dat je gezonde gewoontes creëert.


Zelfliefde zweverig of krachtig?

We maken daarnaast vaak heel veel tijd voor anderen en cijferen onszelf weg. Daarom mogen we best iets egoïstischer zijn en jezelf het allerbeste te gunnen. Zelfliefde klinkt altijd heel zweverig maar is de basis voor een gezonde levensstijl. Zelfliefde is zorgen jezelf en jezelf het beste gunnen. Toch komt zorgen voor onszelf vaak op een laag pitje te staan. Maar dit kan je dus allemaal veranderen en mee aan de slag gaan. Juist doordat je beter voor jezelf gaat zorgen; kan je ook beter voor anderen zorgen. Precies zoals bij de veiligheidsinstructies in het vliegtuig: eerst je eigen zuurstofmasker en daarna pas anderen helpen.

Online cursus

In mijn online cursus (in een besloten Instagram account) ga ik veel meer vertellen over waarom een blijvende gezonde leefstijl creëren vaak zo moeilijk is en wat je kan doen om het MAKKELIJKER te maken. Want dan houdt je het ook vol! Hoe het werkt: In 7 dagen komt er elke dag een nieuwe module online en ook krijg je oefeningen die je op je eigen manier kan toepassen. Je hebt in totaal één maand om alles te bekijken en je krijgt van mij een e-book met daarin samenvattingen van alle modules. Tot slot is er ook een Q&A waarin jij mij al jouw vragen kan stellen.


Interesse in de cursus? Stuur dan een mail naar info@hookedonhealth.nl


55 weergaven0 opmerkingen

Opmerkingen


bottom of page