top of page

Eten volgens je design heeft geen zin als je niet eerst dit onder de knie hebt!

Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Eten volgens je design en op die manier lekkerder in je vel zitten. Je lijf en geest optimaal voeden. Allemaal fantastisch en super dat jij je daarin wilt verdiepen, maar het is allemaal compleet nutteloos als je de basis niet eerst onder de knie hebt. Het begint allemaal met het volgen/leven van je strategie en autoriteit. Zo vaak krijg ik de vraag van iemand of ik tips heb wat ze het beste kunnen eten vanuit hun design. Wat ze zouden moeten eten volgens hun energietype en of ik dan tips heb voor ze. Mijn antwoord is dan eigenlijk altijd nee en ik vraag dan of ze hun strategie en autoriteit volgen. Want als dat zo zou zijn dan zou je weten dat alleen jijzelf kan weten WAT je wilt eten en dat je geen ordes van een ander kan opvolgen. Als ik jou vertel wat jij moet eten luister jij niet naar je eigen autoriteit en strategie. Jij bent uniek en alleen jij weet wat jij nodig hebt en dat doe je niet door in je hoofd te gaan zitten of door naar een ander te luisteren. Dit vind ik ook zo mooi aan Human Design. Je leert dus niet wat je moet eten, maar hoe je het beste kan eten en hoe jij daarin de juiste keuzes maakt. Hoe eten niet langer een strijd is, maar juist iets wat je van nature goed afgaat. Dit is wat Ra Uru Hu over het Human Design dieet zegt:


It‘s not about being sheep, it‘s not about following orders. It's not about having any generalization because we're all unique. And the way in which you approach anything has to be correct for you, regardless of who is putting up whatever in front of you.

We zijn allemaal zo geconditioneerd om naar anderen te luisteren en vervolgens in ons hoofd te gaan zitten en van daaruit te besluiten om een dieet te gaan volgen. Wat altijd een ramp is en je alleen maar energie kost. Ben jij je aan het verdiepen bent in jouw gezondheidsblauwdruk vanuit Human Design? Ga dan niet te snel en vraag je af of je echt leeft vanuit de basis? Ben jij een coach en wil jij zelf aan de slag gaan met gezondheid vanuit Human Design? Zorg dan dat je de basis informatie echt goed onder de knie hebt. Ik help je daar graag mee in mijn traject: Voeding en gezondheid vanuit Human Design in je praktijk. In dit traject leer je niet alleen de kennis, maar ook hoe jij dit op een authentieke manier kan toepassen in jouw coaching! Hier vind je meer informatie. Dus of je dit nou leest omdat je zelf aan de slag wilt of omdat je anderen wilt helpen, ga altijd weer terug naar de basis! Laat je vooral niet gek maken door alle informatie die op Google staat over afvallen en gezond eten. Ga terug naar de basis en leer vertrouwen op je eigen lijf en dat alleen jij kan voelen waar jij op dat moment behoefte aan hebt. Wat jouw lijf op dat moment nodig heeft. Ook jij kan dat!

107 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page