top of page

Het succes achter het Human Design dieet

Toen ik klaar was met mijn studie Voeding en Diëtetiek had ik alle kennis in huis om als diëtist aan de slag te gaan, maar al gauw merkte ik dat dit helemaal niet werkte voor mij. Ik geloof dat heel veel mensen het fijn vinden om te eten volgens de schijf van vijf en hun calorieën bij te houden, maar ik werd daar dood ongelukkig van.


Laat staan dat ik een als diëtist een voedingsschema moest gaan schrijven voor cliënten. Het viel mij al snel op dat bijna 80% altijd weer terugviel in oude patronen en het dus helemaal niet volhield. Het fascineerde mij enorm om te gaan onderzoeken hoe dat kan. Waarom lukt het sommige mensen wel om hun leefstijl om te gooien en anderen niet? Ik heb een aantal dingen ontdek. Allereerst dat je intrinsiek gemotiveerd moet zijn en 100% zelf leidershap moet tonen om te veranderen. Ik zal daar binnenkort een andere blog over schrijven. Want ik ontdekte nog iets en dat is Human Design. Het was zo bizar om te ontdekken door Human Design wie ik ben en wat ik nodig heb. Ik zag dat steeds meer coaches Human Design begonnen te gebruiken in hun bedrijf. Alleen waar bijna iemand het over heeft is voeding en Human Design! Ook daar is namelijk mega veel over te vertellen als je de juiste dingen uit je chart haalt. Het primaire gezondheidssysteem van Human Design biedt een andere benadering van voeding en gezondheid dan we gewend zijn. Iedereen is anders en iedereen heeft daarom iets anders nodig. Daarbij leer je met Human design om vanuit je lijf voedingskeuzes te maken. Voeding is volgens Human Design het meest concrete informatie wat je in je lichaam kan stoppen. Alles wat eet vormt jou tot wie jij bent. Het zorgt ervoor dat jij je op je best voelt of juist niet. Het vertelt je lichaam om dichter bij jezelf te komen of juist verder weg van jezelf te raken. Als je dus een voedingspatroon hebt wat niet bij je past zal je energie gaan lekken, waardoor je je eigen groei belemmert. Met Human Design ontdek je dat voeding veel meer is dan enkel brandstof in je lijf stoppen. Het heeft effect op alles! Ik geloof heel erg in een holistische visie en dat laat Human Design ook zien. Het heeft effect op je humeur, slaap, geluk, energie en hoe je hele lijf functioneert. Ik wil een aantal principes van de Human Design visie op voeding met je delen: - Geen one-size-fits-all Er is dus niet 1 dieet wat voor iedereen werkt. Als glutenvrij eten werkt voor de buurvrouw wil het niet zeggen dat het voor jou ook werkt. Ik zie zoveel vrouwen die een bepaald dieet gaan volgen omdat het bij iemand anders goed werkt. Jij bent uniek en daarom heb jij unieke behoeftes. Zo zijn er mensen die heel goed gaan op meerdere eetmomenten per dag en een ander juist op 3 grote maaltijden. De één gaat heel goed op afwisseling en de ander juist op ritme en vaste maaltijden. Ook is niet iedereen gemaakt om te vasten. Hoe dat voor jou werkt kan je allemaal ontdekken uit je eigen chart! - Ga uit je hoofd We zijn heel erg geconditioneerd om te kiezen vanuit ons hoofd. Er is zoveel ruis als het gaat om gezond eten. Vaak denken we constant na over de keuzes die we maken, terwijl de juiste keuze maken in je voeding een tweede natuur zou moeten zijn. Het zou geen discipline en wilskracht moeten kosten. Hoe minder energie je verspilt over nadenken wat wel of niet gezond is, hoe meer energie je overhoudt om alles uit je leven en je bedrijf te halen.

De juiste voedingskeuzes maken zou een tweede natuur moeten zijn. Niet iets waar je constant over na moet denken!

- Er is geen goed of fout Iedereen heeft wel een mening over wat wel of niet gezond is. Ook tijdens mijn studie merkte ik dat dit zelfs in de wetenschap nogal kon veranderen. Dat maakt het nogal verwarrend, zelfs voor mij na jarenlang studeren over voeding. Hoe meer ik leerde, hoe meer ik ontdekte dat ik eigenlijk helemaal niks wist. Wat ik wel ontdekte is dat we teveel leren in termijn van "goed" en "slecht" eten. Wat nou als je alleen gaat focussen op wat voor jou "goed" is en alle strenge regels gaat loslaten?


De enige detox die jij nodig hebt is een informatie detox!

Hier een oefening waar je mee kan beginnen: Als jij jarenlang overtuigingen hebt dat bepaalde voeding slecht is ga je dat niet eventjes uit je systeem krijgen. Stel jij bent overtuigd van het feit dat je van bananen dik wordt, dan zal dat ook zijn wat je ervaart.


Maak een lijst van alle voedingsmiddelen waarvan jij gelooft dat ze goed voor je zijn en die je ook lekker vindt! Dit is een goed begin omdat je jezelf niet forceert om iets te eten wat je eigenlijk niet lekker vindt of waarvan je denkt het slecht voor je is. Je zult zien dat jij je beter gaat voelen en steeds meer de lijst gaat uitbreiden. Het gaat erom dat het jouw keuzes zijn!

Ik kan mij zo voorstellen dat jij je nu afvraagt waar ik dan die informatie over jouw ideale voedingspatroon vandaan haal uit jouw Human Design chart? De basis van jouw eetpatroon haal ik uit: - Jouw energietype (Omdat je energietype alles verteld over waar jij in je leven wel of geen energie in stopt, kan het je ook veel vertellen over de manier waarop je bent ontworpen om te eten.) - De pijlen in je chart - Het Primary health system (PHS) Ook haal ik nog veel meer uit jouw profiel, centers en ook de kanalen en poorten. Eigenlijk kan ik uit jou hele chart informatie halen over jouw ideale voedingspatroon. Mijn kracht is dat ik dit combineer met mijn eigen kennis en ervaring. Van nature zie ik gelijk waar jij verbetering kan aanbrengen en wat voor jou wel of niet werkt. Dit maakt mijn sessies ook zo uniek. Ben jij benieuwd wat jij kan leren uit jouw chart over jou voedingspatroon? Boek dan een losse Human Design sessie! Klik hieronder op de knop voor meer info over de sessie.166 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page