top of page

Hoe Human Design een waardevolle toevoeging is voor elke gezondheidsprofessional

Waarom Human Design een meerwaarde is voor elke diëtist, therapeut, leefstijlcoach en voedingsdeskundige.

Als je als professional werkt in de wereld van voeding en gezondheid, dan ben je ongetwijfeld bekend met de vele verschillende methoden en benaderingen die er zijn om mensen te helpen bij het verbeteren van hun gezondheid. Human Design is een relatief nieuwe methode die in opkomst is en TERECHT steeds meer bekendheid krijgt.


In deze blog wil ik je graag uitleggen waarom Human Design een waardevolle toevoeging kan zijn voor jou als diëtist, therapeut, leefstijlcoach of voedingsdeskundige.

  1. Op maat gemaakt advies. Human Design is gebaseerd op een combinatie van verschillende wetenschappen en filosofieën, waaronder de I Tjing, astrologie, de Kabbala en de chakra-leer. Hierdoor biedt Human Design een unieke kijk op gezondheid en welzijn. In plaats van alleen te kijken naar voeding, lichaamsbeweging en andere traditionele gezondheidsaspecten, kijkt Human Design naar de persoon als geheel. Door deze bredere kijk op gezondheid en welzijn, kan Human Design een waardevolle aanvulling zijn op jouw huidige kennis en methoden. Je kan namelijk op maat gemaakt advies geven.

  2. Je kan het op je eigen manier toepassen. Het mooie aan Human Design is dat je het als aanvulling kan gebruiken op wat je nu al doet. Dus stel je bent emotie-eten coach, dan kan je Human Design inzetten als extra tool om jouw coachees van hun emotie eten af te helpen. Je hoeft dus geen standaard readings te geven als je daar geen behoefte aan hebt.

  3. Meer succes voor jouw cliënten. Hoe vaak komt het wel niet voor dat iemand weer terugvalt in oud gedrag? Helaas iets te vaak, maar zodra je gaat werken met Human Design zul je zien dat ze het ook makkelijker vol houden. Logisch natuurlijk, want je geeft ze een gebruiksaanwijzing die echt bij ze past.

  4. Het kost jou minder werk en het levert jouw coachees veel meer op (win-win). Je leert mensen hoe ze uit hun hoofd kunnen en veel meer in hun lijf kunnen gaan en dat ze zelf de antwoorden weten. Jij als coach kan dus eigenlijk een paar stappen terug doen. Je hoeft geen schema's voor ze te maken of alles voor te kauwen. Juist niet want je leert ze met Human Design hoe ze dat voor zichzelf kunnen doen op een manier die bij ze past. Natuurlijk neem je ze wel mee in de reis door hun eigen design en hoe dat voor ze werkt.

  5. Onderscheid jezelf als ondernemer. Door te werken met Human Design onderscheid je jezelf als professional in de gezondheidszorg van anderen. Het is een unieke methode die steeds meer bekendheid krijgt en die je kunt gebruiken om betere, gepersonaliseerde aanbevelingen te doen aan je cliënten. Hierdoor kun je jezelf positioneren als een professional die verder gaat dan alleen de traditionele benaderingen en die de persoon als geheel benadert.

Wil je als gezondheidsprofessional ook aan de slag met Human Design en meerwaarde bieden aan je cliënten? Dan kan mijn traject "Human Design Nutrition & Health " je daarbij helpen. In dit traject leer ik je hoe je Human Design kunt integreren in jouw praktijk en hoe je jouw cliënten nog beter kunt helpen met het verbeteren van hun gezondheid. Klik hier voor meer informatie.

15 weergaven0 opmerkingen
bottom of page