top of page

Hoe human design kan helpen om gezonder te leven

Bijgewerkt op: 7 nov. 2023

Nekpijn, buikpijn, acne, migraine, vermoeidheid, rugpijn en een onregelmatige cyclus. Je lichaam laat je met deze klachten zien dat je over je grenzen bent gegaan. Maar wat als je dezelfde klachten ervaart zonder de druk van stress?

Vaak hoor ik mensen zeggen: "Maar ik heb helemaal geen stress." Wat velen echter niet beseffen, is dat er ook zoiets bestaat als lichamelijke stress, en die merk je vaak niet eens op. Verkeerde voeding kan je lichaam stress geven, slaapgebrek zorgt voor stress, en dit heeft vaak tot gevolg dat je hormonen in de war raken, waardoor er nog meer stress ontstaat. Dit uit zich meestal in vage klachten waar geen directe medische oorzaak voor is.

Om zowel lichamelijke als geestelijke stress te verminderen, is het van essentieel belang dat je leert luisteren naar je lichaam en begrijpt wat het nodig heeft. Ik ontdekte dat Human Design een fantastische tool is om je hierbij te helpen. Wat is human design Human design geeft je inzicht in wie jij van nature bent. Het geeft inzicht in jouw kwaliteiten en valkuilen. Hoe jij bent geprogrammeerd als mens en wat jou uniek maakt. Door een soort van SWOT analyse van jouw kwaliteiten, valkuilen, uitdagingen en kansen. Tijdens ons leven zijn we geconditioneerd en hebben wij ons aangepast zoals dat van ons wordt verwacht. Waardoor we vaak niet zo goed meer weten wat we echt nodig hebben en wat ons zo uniek maakt. Met human design kan je weer de beste versie worden van jezelf. Het systeem maakt je weer bewust van jouw unieke kern.

Waarop is het gebaseerd? Human design is een model gebaseerd op een combinatie van spirituele leringen (astrologie, het chakra-systeem, de kaballah en I-ching) en wetenschap (kwantumfysica, biochemie, genetica en sterrenkunde). Je snapt dus wel dat het een mega complex systeem is en daardoor ook zo fascinerend.

Ieder mens heeft dus zijn eigen unieke blauwdruk en heeft een eigen unieke rol in het leven. Human design heeft mij echt geraakt en vooral zoveel inzichten gegeven over mijzelf en hoe ik veel meer rust kan ervaren. De vijf types binnen human design en gezondheid. Binnen human design heb je 5 basistypes. Deze types zeggen iets over hoe jouw energie werkt. Wat kost jouw energie en wat geeft jou energie. Wil jij weten welk type jij bent? Klik dan hier en vul je gegevens gratis in. Manifestor Slechts 8% van de mensheid is een Manifestor. Als Manifestor ben jij hier om impact te maken en nieuwe projecten/dingen te starten. Als Manifestor kan je razendsnel werken en binnen een paar uur heel wat werk verzetten. Jij bent niet gemaakt om hele dagen te werken en je hebt echt tijd nodig om weer op te laden.

Leefstijltips

 • Teveel doen en vooral teveel alleen willen doen zonder hulp te vragen is jouw valkuil. Leer om op het juiste moment om hulp te vragen.

 • Als Manifestor heb je geen oneindige energie op een dag en heb je daarom wat meer rust nodig. De valkuil is dat je mensen om je heen ziet die geen Manifestor zijn en wel heel veel energie hebben. Vervolgens voel jij dan de druk om daar ook in mee te gaan.

 • Het is als Manifestor belangrijk om iets te vinden waar jij je energie in kwijt kan Het kan voor jou goed zijn om vaker alleen te slapen en echt te kunnen opladen

Generator Dit is de grootste groep (70% van de mensheid). Generators zijn echte werkers! Ze willen bouwen iets neerzetten. Ze hebben ritme en structuur nodig! Heel creatief als ze dingen doen waar ze energie van krijgen. Generators gaan graag aan de slag met projecten, klusjes, iets opbouwen en uitbouwen. Dit kunnen zij omdat zij van alle types de meeste energie hebben.

Leefstijltips:

 • Het is belangrijk dat jij elke dag beweging zoekt waarmee jij je energie kwijt kan. Doe je dit niet dan zal je moeilijk in slaap vallen en onrustiger zijn.

 • Werk vinden waar jij echt een passie voor hebt.

 • Voor jou als generator is het belangrijk om voldoende lichamelijke activiteiten te hebben. Als je dat niet hebt is de kans groot dat je in de avond nog veel energie hebt en je dus moeilijk in slaapt valt.

 • Rustmomenten. Als generator vind je het waarschijnlijk lastig om elke dag rustmomenten in te plannen. Als jij meer beslissingen zou willen maken vanuit jouw design zullen juist die rustmomenten daar bij helpen. Voor jou kan een powernap super goed helpen!

 • Als Generator is het belangrijk dat je pas gaat slapen als je batterij op is.


Manifesting Generators Net zoals de Generator heb jij veel energie om aan de slag te gaan met jouw dagelijkse werkzaamheden. Net als de generator kan jij elke ochtend met volle energie weer ergens aan beginnen en is het super belangrijk dat jij overdag zorgt dat je die energie weer kwijt raakt. Het allerfijnste is dat jij goed bent in multitasking. Leefstijltips

 • Hoewel jij veel energie hebt is het niet onuitputtelijk en daar zit jouw valkuil. Te lang willen doorgaan zonder rust. Pak dus bewust die rust momenten.

 • Het is voor jou mega belangrijk dat jij werk vindt wat jij leuk vindt en waar jij een passie voor voelt.

 • Zorg voor voldoende beweging op een dag. Teveel stilzitten is killing voor jou. Accepteer dat anderen dingen anders doen en niet zo snel kunnen handelen als jij dat kan.

Projector 20% van de mensen is een Projector. Ik ben zelf ook een Projector en ik kan je vertellen dat ik heel energiek overkom maar dat mijn motor veel sneller op is dan ik zou willen. Als Projector heb je van jezelf veel minder energie en krijg je vooral energie van anderen en erkent worden door anderen. Soms kan je mega veel energie voelen maar het is nooit constant. Ik merk dit heel goed doordat ik vaak na 12:00 nog weinig concentratie heb om aan de slag te gaan. Leefstijltips

 • Als Projector is het mega belangrijk om genoeg slaap te krijgen. Jij laad pas echt op als je een lange en goede nachtrust hebt gehad.

 • Als jij veel Generators of Manifestor generators om je heen hebt kan jouw valkuil zijn om mee te willen gaan in hun energie. Dat breekt je op. Erken dat jij meer rust nodig hebt.

 • Ritme en regelmaat is de key.

Reflector Als jij een Reflector bent dan ben jij uniek, want slechts 1% van de mensheid is een Reflector. Jij bent een spiegel voor andere mensen. Als Reflector ben je een open persoon en is net als de Projector en Manifestor belangrijk om op je energie te letten. Leefstijltips

 • Accepteer dat je geen constante energie hebt en plan elke dag korte momenten in voor rust zonder prikkels.

 • Voor jou is het goed om veel de rust alleen op te zoeken.

 • Als jij beslissingen wil maken is het goed om dat niet te snel te willen doen, maar neem dan ruim de tijd voor (circa 1 maand).

 • Slaap is voor jou heel belangrijk en vooral in een vast ritme.

 • Omring jezelf met mensen die je echt kan vertrouwen en jou positief motiveren.


Als je dus meer leeft volgens je human design ervaar je minder stress en zal je makkelijker gezonder gaan leven. Natuurlijk werkt het ook weer andersom. Human design is veel meer dan jouw type. Dat maakt het ook zo interessant en waardevol voor mij om mee te werken. Heb jij behoefte om zelf dieper in je design te duiken samen met mij? Dat kan met een 1-op-1 sessie. Meer informatie over de Human design en gezondheid sessie.504 weergaven0 opmerkingen
bottom of page