top of page

Zelfvertrouwen als ondernemer

Ben jij een ondernemer of wil jij gaan ondernemen? Je hebt een geweldig idee wat je de wereld in wil brengen. Je voelt dat je een grotere missie hebt, alleen kom je niet echt ver zonder zelfvertrouwen. Als jij geloofd in jezelf en dat jij het kan zullen mensen dit aanvoelen.


Ik weet als geen ander dat dit makkelijker gezegd is dan gedaan. Ik heb jarenlang mezelf klein gehouden, doordat ik diep van binnen nog te onzeker was. In deze blog wil ik je uitleggen waarom zelfvertrouwen zo belangrijk is en natuurlijk ook gelijk meegeven wat je kan doen om meer zelfvertrouwen te krijgen.


In mijn ogen is zelfvertrouwen jezelf heel goed kennen, zowel je valkuilen als je krachten. Je durft 100% jezelf te zijn en al jouw krachten in te zetten als ondernemer. Je bent verre van perfectionistisch en je zet je gezondheid en geluk op nummer 1!


Je zal je meer succesvol voelen. Wat is succes voor jou? Wanneer voel jij je succesvol? Als jij zelfvertrouwen hebt zal jij sneller goed voelen over jezelf en wat je al hebt bereikt. Je kijkt meer naar wat er nu goed gaat. Je ontwikkelt een succes mindset.


Je ziet tegenslag en een terugval niet als reden om te stoppen. Sterker nog, je ziet het juist als iets positiefs. Als ondernemer zal je namelijk vaak genoeg fouten gaan maken. Het laat alleen maar zien dat je in actie komt en uit je comfortzone gaat. Je bent minder perfectionistisch. Het is namelijk nooit goed genoeg. Perfectionisme zorgt ervoor dat je urenlang met kleine taakjes bezig bent en gaat uitstellen. Het houdt je groei tegen als ondernemer. 80% is goed genoeg!


Je straalt zelfvertrouwen uit en dat voelt jouw ideale klant. Waarom zou iemand in jou geloven als jij zelf niet eens echt in jezelf gelooft? Hoe vaak ik wel niet over mijn dienst twijfelde en dan gek vond dat bijna niemand het kocht!


Je zal de juiste besluiten kunnen maken. Als ondernemer moet je constant besluiten nemen. Ga ik wel of niet een nieuwe training starten. Wel of niet een Ebook maken. Als jij het zelfvertrouwen hebt kan je dat besluit veel makkelijker nemen.


Je zal beter voor jezelf zorgen. Het is voor elke ondernemer super belangrijk om goed voor zichzelf te zorgen. Jouw energie is de motor van jouw bedrijf. Als jij geen voedingspatroon en leefstijl hebt wat bij jou past lek je energie. Dat zorgt er weer voor dat je niet in je kracht kan staan en dus minder zelfvertrouwen hebt.


Hoe kan ik mijn zelfvertrouwen dan een boost geven?

Allereerst begint dit met erkennen dat dit iets is waar jij mee aan de slag wilt gaan. Het is niet iets waar jij je voor hoeft te schamen. Integendeel als je hier zelf bewust van bent dan heb je al de eerste stap gezet om er vervolgens iets aan te gaan doen.

Ik had heel wat geleerd over de juiste strategie voor mijn bedrijf en hoe ik een “perfecte” funnel zou kunnen maken en toch kwam het succes maar niet waar ik zo op hoopte.


"Sterker nog het duurde een jaar voordat ik überhaupt mijn eerste klant had. Ik was zo gefocust op de juiste strategie hebben dat ik misschien wel de allerbelangrijkste strategie vergat, namelijk: zelfvertrouwen!"

Ik was niet aan het ondernemen vanuit mijn eigen gevoel of krachten, maar zoals anderen dat ook deden. Ik vergat vervolgens ook nog eens om goed voor mijzelf te zorgen.

Tot ik er helemaal klaar mee was en het besluit had genomen dat het nu maar eens tijd moest worden om beter voor mijzelf te zorgen.


In die periode kreeg ik mijn allereerste Human Design sessie. Ik was in shock, want ik ontdekte dat ik tot die tijd totaal niet leefde (en al helemaal niet aan het ondernemen was) volgens mijn eigen design. Het was dus niet zo gek dat alles zwaar voelde en niet flowde zoals ik hoopte.


Dit was het moment waarin ik meer ging verdiepen in Human Design en dat mijn zelfvertrouwen meer en meer toenam. Ik ging eten en leven wat bij mij paste en ik zag steeds meer in wat mijn krachten zijn. Precies dat kon ik steeds meer gaan inzetten in mijn bedrijf. Ook wist ik wat mijn valkuilen waren, zodat ik kan voorkomen dat ik te lang blijf hangen in onzekerheid.


Zelfvertrouwen is niet altijd sterk zijn of jezelf beter voordoen dan je diep van binnen bent. Echt zelfvertrouwen komt voort uit jezelf goed kennen en weten wat jij nodig hebt. Accepteren wat bij jou hoort, dus ook jouw schaduwkanten!


Dat kan ik je leren door je juiste (leefstijl) coaching en Human Design!


Wil jij je ook krachtig voelen en vanuit meer zelfvertrouwen ondernemen? Dan raad ik je mijn nieuwe traject aan: In 14 dagen ondernemen vanuit meer zelfvertrouwen. Waarin we alle belangrijke stappen doorlopen die er nodig zijn om daar te komen. Klik hier voor meer info over het traject.32 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page